petek, 3. november 2017

Peč na pelete koristijo vedno razpoložljiv vir energije

Peč na pelete za ogrevanje koristijo obnovljivo energijo oziroma obnovljiv vir energije. Peč na pelete koristi v osnovi energijo lesa. Energent je v obliki stiskanca valjaste oblike premera osem milimetrov ter dolžine petdeset milimetrov. Peleti se izdelajo v proizvodnem procesu, ki ni nič drugega kot industrijsko stiskanje žaganja in suhega lesnega prahu.
Peč na pelete ima odlike, kot vse ostale peči na lesno biomaso. Lesna biomasa domač in obnovljiv vir energije. Za ogrevanje objektov je peč na pelete postala priljubljena zaradi dostopnosti osnovne surovine, zaradi ozaveščenosti na področju okoljevarstva, spreminjanja cen drugih energentov ter uvajanja novih tehnologij. Preglejte ponudbo modelov peči na pelete.

Zniževanje izpustov

Prednosti so tudi v znižanju izpustov ogljikovega dioksida, manj škodljivih izpustih, varnosti transporta, neodvisnosti od globalnih trgov energentov ter z njimi povezanega globalnega dogajanja, bogastvo osnovne surovine pa prinaša tudi širše posredne koristi za domače gospodarstvo. Peč na pelete je zgolj ena od možnosti.
Poleg peletov sodijo med oblike lesne biomase polena, cepanice, okroglice, sekanci in briketi.

Peč na pelete koristi obnovljiv vir energije


Peletna peč ima v primerjavi z pečmi na druge oblike lesne biomase številne prednosti. Peleti omogočajo popolnoma avtomatsko delovanje peči, kar pri pečeh na druge oblike lesne biomase ni mogoče. Praktično lahko peč na pelete primerjamo z pečmi na tekoče energente, ki omogočajo enostavno delovanje z kontroliranim dovajanjem energenta. Vendar imajo ob tem peletne peči na dodatno prednost tako v primerjavi s pečmi na tekoče energente, kot v primerjavi s pečmi na druge oblike lesne biomase.

Peleti omogočajo enostavno skladiščenje ter so široko in enostavno dostopni. Uporabnik ima lahko na zalogi kvečjemu zaradi mirnejšega spanca manjšo količino rezerve. Praktično pa so peleti v trgovinah ali pri prodajalcih vedno na zalogi, kar pomeni možnost obnove zaloge v hipu in na enostaven način. Zaloga energenta za peč na pelete je torej osebna odločitev, ki temelji na izkušnjah, potrebah ter vseh novo nastalih dejavnikih in spremembah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar