četrtek, 2. junij 2016

Senčniki, preizkus rešuje dileme

Senčniki zahtevajo praktični preizkus , če želimo imeti dobro izkušnjo. Oglasni material prikazuje predvsem dobre lastnosti, senčniki so postavljeni v izbrano okolje, kjer se vidijo predvsem presežki uporabe. Ti presežki, pa večinoma niso dejanska slika uporabe. Če želimo dobro izbrati, moramo vse kar vidimo in občutimo pred nakupom prenesti v svoje domače okolje.



Kot prvo je dobro imeti praktičen preizkus uporabe. Izbrani morajo biti senčniki, ki so najbolj podobni našemu ožjemu izboru, poiščemo jih na javnih mestih ali pri prijateljih, sorodnikih in znancih, ki nam omogočijo praktičen preizkus. Pri preizkusu je pomembno opazovati kako ščitijo pred soncem ter drugimi vremenskimi vplivi, koliko gibanja omogočajo pod zaščitno površino ter druge lastnosti. Poleg same uporabe je pomembno preizkusiti vse, kar senčniki zahtevajo, da postanejo uporabni. V praktičnih izvedbah jih je potrebno naprej postaviti, kar zahteva nekaj aktivnosti, predvsem pa praktičnih spretnosti. Ob tem je potrebno ugotoviti kako je enostavna uporaba v praksi izvedena. Izvedba mora omogočati enostavno postavitev, biti pa mora tudi stabilna in uporabna. Stabilna pomeni, da senčniki niso že ob prvem sunku vetra neuporabni oziroma celo nevarni za uporabnike, uporabna pa pomeni predvsem konstrukcija, katera ne zavzame preveč prostora. V tem pogledu je pomemben tako spodnji del, ki zagotavlja stabilnost, kot tudi celotna ostala konstrukcija. Po uporabi sledi pri praktičnih izvedbah pospravljanje. To velikokrat storimo v naglici, zato je pomembno, da je izvedba, ki jo imajo senčniki, kar se da enostavna in učinkovita. Mehanizem in izvedba mora delovati stabilno in dajati občutek trpežnosti, robustnosti in ohranjanja kakovosti skozi daljše obdobje uporabe.

V primeru, da nas bolj kot enostavne izvedbe zanimajo kompleksnejše, moramo poleg uporabnih lastnosti, prepoznati vse potrebno pred in po uporabi. To je predvsem postavitev pred začetkom sezone, ter pospravljanje po njenem zaključku, ne gre pa zanemariti tudi morebitnega zahtevanega vzdrževanja. Senčniki bodo naša dobra izkušnja, ko jih bomo spoznali s praktične plati uporabe in vzdrževanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar