četrtek, 31. marec 2016

Tečajnica ljubljanske borze, motivacija in strategija

Tečajnica ljubljanske borze je naložbena motivacija in strategija. Vsakemu naložbeniku tečajnica ljubljanske borze predstavlja tudi strategijo. Pred tem je seveda za dobro naložbo potrebno poznavanje osnov ter analiza, ki temelji med drugim tudi na opazovanju razmer ter njihovem strokovnem proučevanju.



Kakovostna analiza se ne nanaša zgolj na številke in drug izkaze podobne sorte, ampak da veliko na občutek. Kdo je dlje časa prisoten v trgovanju, ve, da tečajnica ljubljanske borze sporoča zgolj del informacij. Na daljši rok aktivnega spremljanja lahko človek z veliko verjetnostjo napove, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. temu primerno mu tečajnica ljubljanske borze narekuje, da ponujene priložnosti izkoristi. V osnovi je za vsakega investitorja možna ena od treh osnovnih odločitev. Nove delnice lahko kupi, obstoječe proda ali obstoječe obdrži oziroma počaka z odločitvijo o nakupu novih delnic. Mnogim naložbenikom je tečajnica ljubljanske borze ter z njo povezane možne odločitve, kot dobra partija šaha. Na voljo ima nešteto potez, igrati mora po pravilih, cilj je dobiček v bolj ali manj oddaljeni prihodnosti. Poteze so odvisne od samega naložbenika. Tisti, ki želi varne naložbe, bo čakal nanje, ne bo se prenaglil. Obratno pa tisti, kateri rad tvega, ima veliko nižji prag, kar pomeni, da mu tečajnica ljubljanske borze ponuja marsikatero ponujeno priložnost več. Občutek je na drugi strani izostren zgolj z analizo. Občutek je nasprotje analizi.

Pri njem je osnova v prepoznavanju nekaterih aktivnosti na borzi, ki si po določenem vzorcu sledijo velikokrat ali praktično vedno. Analiza ravna na podlagi dejstev. Kar pomeni, da temelji na tistem, kar se je dejansko zgodilo ter ga je mogoče na matematičen način oceniti. Z zbiranjem več takih ocen enakomerno skozi čas, lahko pridobimo vzorec, ki ga z uporabo ustrezni znanj, preoblikujemo v oceno. Tečajnica ljubljanske borze ponuja priložnost tako eni kot drugi priložnost, da sta koristni, vendar predvsem za tistega, ki ju obvlada.

Ni komentarjev:

Objavite komentar