sreda, 9. marec 2016

Omega 3, izboljšanje prehranjevalnih navad

Omega 3 spreminja dobre navade na kakovostno raven. Pogosto se zgodi, da zasledimo napačno pojmovanje načela dobrih navad. Veliko oseb misli, da je stradanje koristno. Bolj kot stradanje lahko koristi kot razumno prehranjevanje. Od osebe do osebe je prehranjevanje različno. Zelo dobrodošlo je, da pravilno prehranjevanje dovolj resno vzamemo pravočasno. Niso redki primeri, ko je na žalost škoda že storjena.



Pogosto se jo opazi v trenutkih, ko se pojavijo razne težave, kot je visok krvni tlak. Proces presnove je razmeroma enostaven, ko z njim ravnamo pravilno. Lahko pa si z napačno prehrano povzročamo številne težave. Učenje pravilne prehrane se mora začeti spontano in zavedno. Omega 3, veliko sveže zelenjave in ribe dva ali trikrat tedensko je odlična sprememba. Zato ne čakajmo, ampak preizkusimo. Čas po novem letu je idealna priložnost za omega 3 izkušnjo. Idealna priložnost je za tiste, ki imajo številne probleme z zdravjem. Poleg visokega krvnega tlaka je to tudi poapnenje žil, razne motnje procesov v telesu in podobno. Z njimi se soočajo v različno dolgih obdobjih večjih ali manjših prehranjevalnih prekrškov. Po splošni oceni, se jim pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin sploh ne pozna, vsak, ki se je ukvarjal z prehrano bolj resno, pa ve, da so posledice bistveno bolj kompleksne in zahtevne. V omenjenem obdobju je obilnejša prehrana pogosto tradicija, kateri je nemogoče ali težko uteči. Hkrati pa ponuja z omega 3 bogata prehrana dovolj možnosti za vzpostavitev normalnega stanja.

Časa je predvsem za tiste, ki imajo dolgotrajnejše težave na pretek, da s postopnimi koraki uresničijo želen cilj. Učenje prehranjevalnih navad je dojemanje vedenja o tem, kaj nam koristi in kaj v prehrani ne koristi. Omega 3 pridobimo z uživanjem rib, olivnega in repičnega olja, v zeliščih, ki nadomeščajo klasično sol, z svežo zelenjavo. Z njimi bomo tudi pridobili občutek, kdaj moramo jest in kdaj je čas za Omega 3.

Ni komentarjev:

Objavite komentar