torek, 8. marec 2016

Les za terase, trajen in lep

Les za terase je odlična izbira za kakovostno opremo okolice poslovnega ali stanovanjskega objekta. Les je material, ki pričara objektu prestiž in naravnost. To lahko opazimo na mnogih primerih novogradenj ali na urejenih starejših objektih, ki so zgrajeni po načelih stare šole. Obnova je v tem primeru nekoliko manj zahtevna, saj se bo izbrani les za terase držal načel stare šole in bo ohranjal kulturno izročilo.



Novogradnje imajo prednost v tem, da lahko investitor izbere poljubno, kar hoče. Vendar je svoboda hkrati tudi odgovornost. Nihče si noče negativnih učinkov ali odzivov, zato želi izbrati kar se da dober les za terase. Pri novogradnji je lahko stara šola zelo koristna. V primeru, da imamo v bližini novogradnje starejši objekt zgrajen po načelih stare šole, to velja kot bogata zakladnica informacij. Vse se začne že pri izbiri lesa. Izbrani les za terase ni naključje. Tako kot druge značilnosti starejšega objekta, kot so drugi materiali, postavitev objekta, usmerjenost prostorov, svetlobe in druge lastnosti. Kar nam ni jasno ne sme biti zadrega, ampak izziv. Izbran točno določen material ima svoje razloge. Te velikokrat ne poznamo, posebno takrat, ko se na lokaciji objekta ne nahajamo pogosto. Če bi živeli na območju objekta, bi nam bilo bistveno bolj jasno. Posebej zgovorne so neugodne in ekstremne razmere. Takrat objekti stare šole zasijejo s svojimi lastnostmi.

Ki nikakor niso naključje, ampak zbirka dolgoletnih izkušenj. Tako nam izbran les za terase govori o tem, katera vrsta je najbolj odporna na dane vremenske in klimatske značilnost ter nudi številne druge odgovore na naša vprašanja. Zato velja geslo tradicionalno dobro tudi upoštevati pri novogradnjah. Posebno takrat, ko so vpete v okolje s starejšimi objekti. Po tem izročilu izbran les za terase nikakor ne bo zgledal zastarelo, ampak bo izžareval modrost. Les za terase je prestižni okras.

Ni komentarjev:

Objavite komentar