ponedeljek, 25. januar 2016

Vino, pomoč organizmu

Vino je odlična pijača , ki pomaga organizmu . Kot pijača vino prinaša številne pozitivne učinke. Vendar to velja za zmerne količine. V tem primeru govorimo predvsem o učinkih na proces prebave ter učinkih na razne druge funkcije organizma. Na žalost vino nekateri uživajo prekomerno, kar povzroči večje število negativnih učinkov na organizem. V pretiranih količinah pa govorimo o večji škodi, ki vodi do izrazito negativnih učinkov. Slovenija je vinorodna dežela , v velikem delu dežele je moč pridelati dobro vino.



 O tem govorijo številna mednarodna priznanja ter tudi sama kultura. Količine slovenske proizvodnje so glede na velesile majhne. Vendar z vidika velikosti ozemlja in kakovosti Slovenija ni zanemarljivo področje. Predvsem je dobrodošlo, da imamo lastno proizvodnjo kakovostne alkoholne pijače. Ter se lahko zanesemo na lastno kakovost. V preveč primerih predvsem tuje proizvodnje, se najdejo izdelki, ki so daleč od zdravju koristne pijače. Tudi v manjših količinah. Zato je pomembno, da se ohranja proizvodnja slovenskih vin, ker imamo tako zagotovljen zdrav kozarec vina ob obroku oziroma drugo ustrezno količino, ki ne škodi, ampak zelo koristi zdravju človeka. Kolikšna je ta količina je od človeka do človeka odvisno in različno. Vendar pregovorni kozarec ali dva ob kosilu nikomur ne škodi. Pri tem je potrebno videti predvsem koristi, ki jih vino ima v prebavnem procesu ter drugih procesih človeškega organizma. Človek pri prehrani uživa tekočino, ki ima pomembno vlogo pri prebavi. Tekočina je lahko različna, z zdravstvenega vidika, je manjši delež pijač, katere večinoma uživamo ob prehrani zdravih in zdravju koristnih.

Poleg vina je koristna tudi voda, ter razne kakovostne pijače. Obstaja pa na žalost velik delež pijač, ki so predvsem umetne in imajo razne negativne vplive. Zato vino predstavlja zelo dobrodošlo pijačo pri prehrani. Posebej, če govorimo o kakovostnem vinu znanega porekla in proizvajalca. Vino je pomemben predstavnik človekove in nacionalne kulture.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar