četrtek, 28. januar 2016

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, prekinitev sodelovanja

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je prekinitev sodelovanja . Prekinitev sodelovaje predstavlja izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi. Razlogi so lahko različni, morajo pa ustrezati zakonski podlagi, da izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi doseže namen. Vsako sodelovanje je poglavje zase, zato je poglavje zase tudi vsaka izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi posebej. Obstajajo sicer nekatere splošne lastnosti in podobnosti, ki so večinoma enake.



Vendar je v podrobnostih izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi različna v praktično vsakem primeru. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je na kratko izraz nestrinjanja z delodajalcem. Vsako poslovno sodelovanje poteka v določenem okolju. To okolje se lahko bolj ali manj spreminja. Same spremembe pa lahko vplivajo na poslovne odnose. Tako se lahko poslovni odnosi spreminjajo v korist enega, ter hkrati na škodo drugega. Idealno bi bilo, da poslovni odnosi prinašajo koristi obema stranema. Vendar ni vedno tako v praksi. Poslovni odnosi so teoretično vedno dobri. Trajajo toliko časa, dokler se s stanjem strinjata obe strani. V primeru, da se ena od strani s stanjem, spremembami ali drugim ne strinjata, poslovni odnos prekineta. Sama prekinitev je možna na več načinov, največ razlik je glede na to kdo jo je izvedel. Pri tem po črki zakona obe strani nista enaki, saj ima ponudba in povpraševanje različne pravice in dolžnosti. Zato je dobrodošlo, da se o pravicah in dolžnostih vedno dobro informiramo. Ne glede na stran. Pomembno pri tem je, da se ohranijo profesionalni odnosi.

Tudi, če je pri tem določena stran v slabšem položaju, ohranjanje profesionalnosti pomeni boljšo prihodnost. Nihče ne ve za prihodnosti in nihče ne ve kakšna bo. Ve pa, da lahko z profesionalnim odnosom računa na boljša prihodnost, kot v primeru neprofesionalnega odnosa. Obe strani sta vpleteni v okolje, kar med drugim pomeni, da sta na tak ali drugačen način odvisni od okolja. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi je izziv prihodnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar