sreda, 16. december 2015

Varčevanje za stanovanje, dobra odločitev

Varčevanje za stanovanje je modra odločitev . Modra odločitev je varčevanje za stanovanje, ker ima varčevalec pred seboj cilj, kateri mu prinaša mnoge investicije. Lahko bi rekli, da varčevanje za stanovanje koristna investicija .



V primerjavi z drugimi naložbami ima varčevanje za stanovanje številne prednosti. Zato ne preseneča zanimanje za varčevanje za stanovanje. Številnim varčevalcem je varčevanje za stanovanje všeč, ker jim prinaša vero in zaupanje v naložbo. Gre predvsem za klasične varčevalce, ki ne zaupajo čisto vsakim naložbam. Razne druge, predvsem tvegane naložbe jim ne ustrezajo. Želijo imeti na eni strani varno naložbo, ter naložbo od katere bodo imeli dobre koristi. Med varčevalci namreč vladajo različni cilji varčevanja. Nekateri varčujejo, ker imajo tono določen cilj. Varčevanje drugih je preprosto hranjenje sredstev za potrebe, ki se bodo pojavile v prihodnosti. Nekateri pa drugih oblik ali ne poznajo ali pa jim ne zaupajo. Vsak dan namreč slišimo razne novice, ki klasične varčevalce ne motivirajo. Dosegajo ravno nasproten učinek. Še bolj se oklepajo svojih načel, ki so jih ustvarili skozi čas. Na drugi strani obstajajo osebe, ki so pri naložbah bolj ambiciozni. K temu jih motivira več dejavnikov. Varčevanje, predvsem varčne oblike, so za njih preveč statične, ter premalo donosne oziroma morajo za zastavljen cilj varčevanja varčevati dlje časa. Zato želijo skrajšati čas varčevanja, povečati donos, na kratko povedano na vsak način prej priti do zaželenega cilja varčevanja. Na trgu je bolj donosnih, vendar tudi bolj tveganih naložb kar nekaj. Obstajajo pa tudi razne oblike, ki omogočajo zmanjšanje tveganja ob razmeroma dobrem donosu.

 Razmeroma dober donos je v tem primeru posledica pametnega razmišljanja. Vsak ve, da je vlagati v zgolj eno tvegano investicijo nespametno. Ker je v tem primeru lahko poleg dobička, možna tudi izguba. Bolje je v tem primeru tveganje zmanjšati z več investicijami. Varčevanje za stanovanje je hkrati klasična, kot tudi sodobna naložba.

http://varcevalnica.alta.si/novica/z-vzajemnimi-skladi-do-stanovanja

Ni komentarjev:

Objavite komentar