ponedeljek, 14. december 2015

Velika Britanija ali Otok

Velika Britanija predstavlja Združeno kraljestvo večino ozemlja. Otok Velika Britanija obsega skoraj dvesto trideset tisoč kvadratnih kilometrov. Velika Britanija je največji otok v Britanskem otočju. Britansko otočje ne sestavlja le Velika Britanija, ampak tudi otoka Man in Irska. Velika Britanija je največji otok v Evropi.



Velja pa Velika Britanija tudi za tretji najbolj poseljen otok na svetu. Bolj poseljena otoka sta le Java in Honušu. Otok je danes v mnogih pogledi globalna prestolnica. Kar se dogaja na Otoku pomembno vpliva na številne druge dele sveta. Zato velja za zelo priljubljeno turistično destinacijo. Potovati je možno na številne načine. značilnost potovanja v vse kraje, ki so globalno pomembni, je dostopnost. Ker ima cilj potovanja globalni pomen, je temu primerno zanimanje potnikov. S tem se ustvari motivacija za organiziranje potovanj. Posledično imamo na voljo številna potovanja. Ker Slovenija velja za razmeroma majhno deželo z razmeroma majhnim številom prebivalcev, si lahko možnosti dostopnosti povečamo s sosednjimi deželami. Bližnje dežele imajo več prebivalcev, kar pomeni več potencialnih potnikov. Na ta način si lahko omogočimo še dodatno možnost potovanja. Seveda pri tem nastane nekaj ovir, katere je potrebno pomagati. Pri določeni ovirah so težave manjše, pri drugih večje. Odhodi in prihodi so lahko oddaljeni, kar spremeni celotno sliko ugodnosti našega potovanja. Če moramo potovanje podaljšati v časovnem smislu in oddaljenosti, lahko postane manj ugodno. Podobno velja s pripadajočimi večjim stroški. Težave lahko nastanejo tudi pri jezikovnih ovirah.

Slednje so pogostejše pri starejših generacijah, ki niso tako vešče uporabe tujih jezikov. Mlajše generacije pa tudi pogosteje komunicirajo v tujih jezikih, kar je v takšnim primerih zelo dobra pomoč. Skupaj s komuniciranjem pa se pridobijo tudi informacije o možnosti potovanja ter vsega kar zadeva samo potovanje. S tem postane potovanje v številnih lastnostih boljše. Velika Britanija je bližje kot si povprečen prebivalec dežele na sončni strani Alp predstavlja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar