četrtek, 17. december 2015

Tekaške prireditve, previdnost ni odveč

Tekaške prireditve zahtevajo spoštovanje pravil v širokem pomenu. Predvsem tekaške prireditve zahtevajo spoštovanje pravil v okolici tekmovanja. Nihče noče ogroziti tekaške prireditve. Čeprav vem, da so tudi vrhunske tekaške prireditve ogrožene na različne načine. Vsekakor sami nočemo biti tisti, ki bi ovirali tekaške prireditve.



Nadalje je za obisk tekaške prireditve potrebno veliko logističnih aktivnosti. Logistične aktivnosti so bolj zahtevne, če gre za neznan in oddaljen kraj prireditve. Ker so takšne prireditve v naravnem okolju, se je potrebno zavedati možne oddaljenosti od prometnic. Poleg tega naravno okolje zahteva spoštovanje posebnih pravil, ki so namenjene varovanju okolja. Zato ne smemo biti presenečeni, če je potrebno do samega gledišča, prehoditi določeno razdaljo. Vsem začetnikom bo najbolj dobrodošla informacija oseb, ki takšne prireditve obiskujejo redno ali vsaj pogosto. Sami nam bodo znali na hitro našteti vse kar potrebujemo, opozorili pa nas bodo na nekatere posebnosti. Pri tem gre za podobno situacijo, kot pri ogledu drugih športnih prireditev. Le, da je v tem primeru potrebno računati z zimskimi razmerami. Kar pomeni posebno zahtevnost ne le ob ogledu, ampak tudi pri potovanju na prireditev ali iz prireditve. Temu primerno je potrebno pri logistiki upoštevati zimske omejitve in ureditev prometa. Načeloma so zahteve podobne kot pri nas, veljajo pa nekatere pomembne razlike. Slednje je dobro poznati, saj je neupoštevanje v nekaterih primerih kaznovano z visokimi kaznimi. Informacije o tem nudijo viri, ki so specializirani za področje prometa. Podrobno velja spremljati tudi aktualne informacije. Posebno tiste, ki vplivajo na samo logistiko. Predvsem gre za vremenske razmere ter razmere na prometnicah.

V načrt potovanja je dobro vnesti tako glavne poti, kot tudi alternativo ali dve. Najboljša prometnica je izbira največ potnikov, kar pomeni tudi potencialno nevarnost za številne težave. Tem se izognemo z izbiro alternativnih poti. Tekaške prireditve naj nam bodo v užitek, omogočajo naj prijetno sprostitev v čudovitem naravnem okolju.

http://www.superge.si/infoportal/kategorija/tek/tekaske-prireditve-2015.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar