torek, 22. december 2015

Skladi, naložba prihodnosti

Skladi so naložba prihodnosti Naložba prihodnosti so skladi, ker veljajo kot dobra naložbena alternativa . Naložbene alternative, kot so skladi pomagajo naložbenikom izbrati med številnimi opcijami. Kot alternativa so skladi zelo dober kompromis med že znanimi oblikami naložb. Kompromis, ki ga prinašajo skladi, je posledica želje po zmanjšanju tveganja pri nekaterih tveganih naložbah.



S tem namenom skladi omogočajo, da se tveganje ublaži na enostaven in učinkovit način. Na ta način lahko naložbeniki dobijo možnost vstopa v svet tveganih naložb. Izkušnje mnogih so pri tem dobrodošle. Kot mnoge stvari v življenju se človek tudi naložb, ki so tvegane, ne poslužuje, dokler jih ne pozna v svojih podrobnosti. Kdor je pred njimi že sprejel odločitev za takšno naložbo bo dober vir informacij. Seveda mora to biti oseba, ki bo natančno opisala vse, kar je ob odločitvi doživela. Stvari, ki jih ne poznamo, velikokrat dojemamo z napačnim dojemanjem. To je posledica predstav, ki si jih ustvarimo na podlagi znanega iz preteklosti. V primeru, da gre za naložbo, katera ni naša izkušnja iz preteklosti, se zna zgoditi, da bo ocena temeljila na napačnih temeljih. S tem je že v osnovi pridobljeno veliko napačnega pri odločanju. Vsaka investicija je zgodba zase. Zato jo ne gre enačiti z drugimi investicijami. Razlike med investicijami so velikokrat večje kot si ljudje predstavljam. Prav razlike pa omogočajo, da izberemo tisto, kar nam najbolj ustreza, po danih kriterijih. Ter kriterije velikokrat ustvarimo sami, dobrodošlo pa bi bilo vsaj pred sprejeto odločitvijo.

Če se odločamo med donosom in varnostjo moramo vedeti, da so redke investicije, ki omogočajo obe dobri lastnosti. Torej dober donos in dobro varnost. Večja verjetnost je, da bomo imeli bodisi dober donos in manjšo varnost Ter obratno, manjši donos in večjo varnost. Kaj nam bolj ustreza je v veliki meri odvisno od nas samih. Skladi so doba odločitev s številnimi prednostmi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar