petek, 20. november 2015

Prehlad, je lahko dobra izkušnja

Prehlad je lahko dobra izkušnja . Dobra izkušnja je prehlad, ker vemo, da je mogoče vse znanje izkoristiti sebi v prid. Sebi koristen človek, koristi tudi družbi. Primer je prehlad. Ker se prehlad pojavlja preko različnih vzrokov, ugotavljanje in spoznavanje pripomore k manjšim težavam drugih oseb. Na ta način prehlad pomeni pomoč drugim osebam. Pomembno je to zavedanje, saj je lahko prehlad naša izkušnja. Pri tem pa nimamo nikakršnih osebnih znanj. In bomo potrebovali vso pomoč drugih oseb, pri nasvetih.



 Z množičnostjo izkušenosti in informacij si lahko na številne načine pomagamo. Več informacij o isti zadevi pomeni, da so to tudi enake rešitve za sistem probleme. S tem lahko računamo, da bo takšen nasvet koristil tudi nam. več kot je pozitivnih učinkov za isto zadevo, več je možnost, da bo posamezniku ta nasvet koriti. Zavedati pa se je pri tem potrebno tudi osebnih posebnosti. Te osebne posebnosti spoznavamo od malih nog. Kar pomeni, da lahko postopoma prepoznavamo v čem smo različni v primerjavi najprej s svojo generacijo, kasneje pa vse širšo populacijo. S tem pridobivamo izkušnje ter vemo natančno, kaj lahko upoštevamo preko splošnih informacij, ter kje so naše osebne razlik. S tem si lahko najbolj sami pomagamo, pri svojih osebnih težavah zdravstvenega značaja. Osebe smo med seboj hkrati enake in različne. Nekatere značilnosti nas družijo, druge pa ločujejo. Pomembo pri tem je, da izključim vse možnosti negativnih vplivov. Ker so negativni vlivi lahko mogoči tudi z množičnostjo, se jih velja izogibati, če je to mogoče.

Vsi negativni vplivi niso isti. Ker so med seboj različni, velja podobna ugotovitev, kot za osebne različnosti. Negativni vplivi so lahko različni glede na posameznika, množico, okolje ter številne druge razlike. Ter razlike je pri učinkovitem zdravljenju dobro poznati, če želimo imeti dobro informacijo in nasvet. Prehlad je izkušnja številnih oseb, zato lahko tudi množično koristi ob upoštevanju osebnih posebnosti.,

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar