sobota, 28. november 2015

Vrtno pohištvo, prilagodljivost v prvem planu

Vrtno pohištvo je lahko zelo prilagodljivo številnim uporabniškim zahtevam. Uporabniške zahteve za vrtno pohištvo so od primera do primera različne. Vendar je za prilagodljive zahteve skupna značilnost v tem, da je uporabna vrednost večja, kot v primerih namenskega pohištva. Ljudje vrtno pohištvo uporabljamo na tisoč in en način. Nekateri vrtno pohištvo uporabljamo z namenom oddiha, drugi ga uporabljajo pri aktivnostih, tretji imajo čisto druge načine uporabe. V okolici doma si vsak po svoje zamišlja svoje aktivnosti.



Zato je vrtno pohištvo tudi temu primerno lahko izbrano. Kdor bo vrtno pohištvo uporabljal za lažje obremenitve, lahko izbere v drugačni paleti možnosti, kot oseba, ki bo pohištvo uporabljal pod težjimi obremenitvami. V prvi vrsti mora biti usmerjenost v trpežnost in obstojnost. Kar pa v primeru lažjih obremenitev ni tako pomembno, saj bo zaradi drugačnega namena uporabe, bistveno lažje preneslo vse uporabe. Pri prilagodljivi izbir je treba na to pomisliti. Lažje obremenitve je potrebno združiti z težjimi obremenitvami. Tudi materiali, izvedbe in številne druge lastnosti morajo biti temu prilagojene. Nikakor si ne želimo, da bi ob prvi težji obremenitvi pohištvo bilo poškodovano ali bi izgubilo svoje uporabne vrednosti. Zato je potrebno, da se na vse predvidene uporabe razmišlja, ker bo le tako pohištvo dobro izbrano za različne namene uporabe. V takih primerih so izkušnje dobrodošle. Ker iz izkušenj vemo, kakšne bodo obremenitve ter druge bolj zahtevne uporabe, lahko temu primerno izberemo. Obremenitve lahko pomenijo oviro, lahko pa so obremenitve tudi prednost. Estetika načeloma trpi, vendar ni nujno slaba izbira.

Mnoge oblike omogočajo poleg estetike tudi uporabne vrednosti. V vsakem primeru smo sicer omejeni pri izbiri, vendar je danes ponudba pestra in zanimiva, kar pomeni, da imamo bistveno več možnosti, ko so obstajale v preteklosti. Sama preteklost nam na drugi strani nudi številne pomoči pri izbiri. Vrtno pohištvo je lahko prilagojeno zelo velikim in številnim načinom uporabe.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar