petek, 20. marec 2015

Namensko varčevanje mora imeti cilje

Namensko varčevanje , ki je pravilno zastavljene cilje prihodnosti . Cilji prihodnosti so lahko zelo različni. Predvsem gre za materialne in nematerialne cilje. Materialni cilji so v odnosu do nematerialnih ciljev lahko bolj ali manj pomembni. Vse je odvisno od varčevalca. Materialni varčevalni cilji so vse dobrine, katere lahko otipamo in jih v prihodnosti lahko pridobimo z varčevanjem. Nematerialni varčevalni cilji so dobrine, katere ne moremo otipati, lahko pa z varčevanjem pridobimo njihove koristi ali pozitivne učinke ob dospetju varčevanja.



Namensko varčevanje nam hkrati prinaša občutek varnosti , ki je toliko boljši, ker je oseben in individualne. Oseben občutek varnost je, ker ga oblikujemo sami. Individualne pa je občutek varnosti, ker je različen od drugih zaradi edinstvenih lastnosti. Namensko varčevanje ima lahko tudi mnoge druge prednosti. Prednosti, ki jih namensko varčevanje lahko ima se nanašajo na motivacije za takšno varčevanje iz različnih okolji. Namensko varčevanje je lahko motivirano na različne načine, v večini primerov pa gre za lastnosti, ki so v aktualnem času in prostoru cenjene in zaželene. Na ta način namensko varčevanje vzpodbuja varčevalce in družbo, da s svojim prispevkom omogoča pridobivanje cenjenih in aktualnih dobrin. Namensko varčevanje je zato še toliko bolj modra odločitev, saj prinaša koristi tako varčevalcu kot okolici oziroma različnim okoljem.

Odločitve za namensko varčevanje je lahko enostavnejša, če so cilji realno dosegljivi in mogoči. K dosegljivosti ciljev lahko prispevajo bančni produkti, ki so prilagojeni zalo različnim načinom in lastnostim varčevanja. Vsi različni načini in lastnosti varčevanja so na eni strani prilagojeni varčevalcu, na drugi strani pa cilju varčevanja. Varčevalci se med seboj zelo razlikujejo. Razlike med varčevalci so predvsem v zmožnostih varčevanja ter varčevalnih lastnostih. Enako so različni cilji varčevanja. Nekateri so bolj, drugi manj realistični. Cilji so lahko zastavljeni optimistično, drugi pa pesimistično. Namensko varčevanje je namenjeno uresničevanju množice zelo različnih koristnih ciljev v prihodnosti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar