torek, 1. julij 2014

Google adwords je oglaševalska storitev

Google adwords je oglaševalska storitev podjetja Google.
Cilj storitve je promocija izdelkov ali storitev na spletu. Za podjeje Google je oglaševalska storitev google adwords najpomembnejša med vsemi dejavnostmi. Google adwords prinese podjetju Google največ dobička in predstavlja poglaviten vir zaslužka . Oglasi Google adwords so podani v pisni obliki, sestavljeni pa so iz treh vrstic. Prva vrstica Google adwords je namenjena naslovu, dve naslednji vrstici Google adwords pa sta namenjeni vsebini oglasa. Google adwords oglaševalcem omogoča, da določijo ključne besede.
Ključne besede v oglasu so pomembne, saj se s ključnimi besedami sprožijo oglasi. Cilj oglaševalcev je uporabnikom spleta, ki iščejo določen izdelek ali storitev, predstaviti lastno ponudbo izdelkov in storitev. S tem ko bo obiskovalec spleta iskal določen izdelek ali storitev, se mu bo med ponujenimi zadetki ponudil izdelek ali storitev oglaševalca. Pomembno za oglaševalca je, da izbere ključno besedo, ki bo najverjetneje uporabljena pri iskanju. Ključna beseda pri iskanju se vnese v iskalnik, preko tega pa iskalnik uporabniku ponudi zadetke, glede na ključno besedo.
Generiranje ključnih besed je izrednega pomena za oglaševalca, saj se z nižanjem pozicije na strani zadetkov zmanjšuje možnost uspešnega oglaševanja. Načeloma obiskovalci spletnih strani, ob iskanju izdelkov ali storitev pogledajo nekaj prvih zadetkov, medtem ko so izdelki na naslednji strani že praktično spregledani. Seveda se najdejo izjeme, ki prve stani zavestno spregledajo, ker vedo, da so izdelki in storitve na prvi strani dodatno promovirani. Kar za takšne kupce izdelkov in storitev pomeni, da se dejanske lastnosti izdelkov in storitev lahko razlikujejo. Prav najboljše pozicije med izpisanimi zadetki, takšne ljudi utrjujejo v prepričanju, da se kvaliteta in druge lastnosti, na ta način izkažejo za v oglasih pretirane. Takšni iskalci izdelkov ali storitev bodo prvo stran namensko spregledali in največkrat začeli iskanje na drugi strani ali mogoče celo kakšni od sledečih straneh. Google adwords je oglaševalska storitev.

http://www.red-orbit.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar