četrtek, 26. junij 2014

Kampiranje bivanje v naravi

Kampiranje je bivanje v naravi . V sodobnem casu kampiranje pridobiva na pomenu, saj se vse vec ljudi zaveda problema onesnaženosti mest, ter stresa in drugih negativnih vplivov na zdravje, ki so posledica hitrega tempa življenja v vrvežu urbanega okolja.

Poleg ljubiteljev narave, kampiranje postaja priljubljeno zaradi možnosti oddiha in preživljanje pocitnic predvsem v neznanih krajih. Neznani kraji so lokacije, katere je množicni turizem prezrl, so pa zato toliko bolj všecne ljudem, ki želijo miru, pa tudi individualnega turizma. Nocejo se podrejati valu, ki vedno znova drvi po ustaljenih prometnih poteh na znane lokacije. Migracije spremljajo gnece, zastoji, na žalost tudi prometne nesrece.
Kampiranje v neznanih okolji je tako bistveno bolj sproščujoce že zaradi potovanja. Na osamljenih odsekih cest boste komaj cakali, da srecate živo dušo in z njim spregovorite besedo ali dve o znacilnostih okolice, kaj je vredno obiskati in doživeti. Kampiranje kot naravna oblika bivanja je v odmaknjenih delih poleg miru in spokojnosti zanimiva še iz mnogih drugih razlogov. Odmaknjen svet, kjer je civilizacija komaj dobila sodobne naprave, je dobrodošla za uživanje pristnega stika z naravo. Kdor je kdaj peš ali s kolesom premeril takšne odmaknjene kraje bo znal povedati, kaj vse je mogoce na takih poteh srecat. Srecanja z srnami, ki se mirno pasejo v bližini cest, kolesarjem v odmaknjenih predelih ni nic novega. Planincem in pohodnikom, uzreti raka v potoku, ki ga še ni srecal pralni stroj tudi ni nobena redkost. Za vse, ki so vajeni urbanega okolja pa je to dobrodošla novost.

Predvsem za otroke je zanimiv živalski svet. Kampiranje tako dobi dodano vrednost, otroci iz mesta pa se bodo poleg tega lahko naužili svežega zraka, se po mili volji zdivjali in potrošili atome moci, da bo spanec brezskrben in miren. Za vse, ki si želijo drugacnosti, kampiranje ponuja veliko možnosti. Kampiranje je dobrodošlo za vse. Poglejte tukaj kje kampirati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar