torek, 6. april 2021

Kopalniški bloki za manjše kopalniške prostore

 kopalniški bloki

Zanimiv je podatek, da ljudje v kopalnici v povprečju preživimo kar tretjino svojega časa. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je prostor dobro zasnovan in kar se da funkcionalen oziroma uporaben. To pa je v veliki meri odvisno od pohištva, ki je postavljeno v njem.

Majhne kopalniške prostore lahko zelo dobro odlikujejo kopalniški bloki z največjo mero kakovosti in funkcionalnosti. Takšni bloki praviloma vsebujejo veliko ogledalo, močnejšo osvetljavo, manjšo omarico nad umivalnikom ter nekoliko večjo pod njim.

Bloki za kopalnico iz kakovostnih in trpežnih materialov

Kopalniški bloki morajo biti zaradi visoke stopnje vlažnosti in visokih temperatur izdelani iz visokokakovostnih ter trpežnih materialov. Če je kopalniška oprema manj kakovostna, pogosto prične razpadati že v manj kot enem letu.

V prvi vrsti je najpomembneje, da so materiali kopalniške opreme vodoodbojni ter dovolj gosti, da učinkovito preprečujejo absorbcijo ali nastanek plesni. Kakovostni kopalniški bloki pa omogočajo tudi dovolj prostora za shranjevanje potrebščin. Zasesti morajo maksimalno količino prostora. Zagotovo pa je dobrodošlo tudi to, da so prijetnih oblik in barvnih odtenkov.

Kombiniranje kopalniškega bloka z različnimi dodatki

Če želite doseči še večjo mero prijetnega vzdušja, potem izbirajte med kopalniškimi bloki, ki jih lahko učinkovito kombinirate s preostalo opremo in elementi v prostoru. Barva, oblika in dodatki bloka naj bodo primerno kombinirani z barvami sten, ploščic, belo tehniko, preprogo in še s čim.

Sicer pa je v kopalnici po mnenju številnih strokovnjakov zelo zaželen minimalističen slog. Posledično so pri kupcih zato precej priljubljeni kopalniški bloki v kombinaciji velikega ogledala, enega ali pa dveh stenskih omaric ter močne razsvetljave, večjega prostornega umivalnika ter podpultne omare.

Za preprostejše čiščenje se obnesejo kopalniški bloki v nekoliko bolj svetlih barvnih odtenkih. Prav tako se bodo na takšnih blokih zagotovo veliko manj poznali vlaga ter tudi vaši prstni odtisi. Armatura pa je lahko čim večja. Umivanje rok bo tako veliko bolj preprosto, obenem pa se bo pipa zaradi manjšega škropljenja vode veliko manj mazala.

Morda je najbolje, da vam pri izbiri kopalniškega bloka in drugih elementov pomaga tudi notranji oblikovalec. Še posebej je to pomembno za izjemno majhne kopalniške prostore, kjer mora biti opremljanje še toliko bolj preudarno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar