ponedeljek, 21. marec 2016

Skladi enostavno do donosa

Skladi nudijo enostaven donos z upoštevanjem dejavnikov. Skladi omogočajo enostavno pot do donosa preko neštetih možnih opcij, ki jih ponuja trg. V osnovi se investitorji delijo med tiste, ki željo izjemne dobičke, solidne dobičke in varne dobičke. Vse kar mora investitor storiti je sprejeti ustrezno odločitev, ki mu bo prinesla tisto, kar na eni strani želi in seveda pričakuje. Vsi želijo, da jim skladi prinesejo velike dobičke, pričakovati pa je potrebno tudi možne negativne lastnosti investicije.



Izjemen dobiček pomeni tveganje, to pa z drugo besedo pomeni tudi obratno situacijo. Kdor želi varen dobiček, pričakuje na drugi strani nižji donos. Od primera do primera so investicije različno opredeljene. Tako ima vsak investitor svoje možnosti, omejitve ter sposobnosti. Možnosti se kažejo predvsem v višini investicije, tveganju, času trajanja ter drugih podobnih možnostih. Omejitve predstavljajo razni drugi predvidljivi kot tudi nepredvidljivi stroški in odhodki, prihodki ter druge podobne omejitve. Sposobnosti pa se kažejo v predvidevanju, oceni, analizi ter sposobnostih drugačne vrste. Vsi našteti in drugi dejavniki vplivajo na odločitev. Sama po sebi pa je že sama odločitev pomembna. Skladi so izbira oseb, ki se zavedajo, da klasične oblike investicij ne prinašajo ustreznega donosa, tvegane investicije pa lahko prinesejo številne negativne posledice. Zato z dobrim kompromisom med lastnostmi tako klasičnih kot tveganih investicij, izberejo preudarno odločitev. naložba bo hkrati bistveno bolj varna kot tvegane investicijeter bolj donosna kot klasične investicije. Pred odločitvijo je potrebno predvsem izbrati ponujeno.

Na trgu je veliko ponudnikov, skladi nudijo možno izbiro veliko različnih lastnosti in se s tem približati po najboljši moči svojim željam, zahtevam in pričakovanjem. Veliko naložbenikov kljub veliki izbiri ostajajo zvesti nekaterim lastnostim preteklih odločitev. Tako pogosto skladi pomenijo tradicionalno izbiro ponudnika, obliko, način in številne druge lastnosti investicije. Takšne investitorje ne zanimajo razne agresivno oglaševane ponudbe. Skladi morajo biti po njihovem prepričanju konstantni v vseh svojih lastnostih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar