petek, 24. julij 2015

Pametni telefon, želja in potreba

Pametni telefon je v mnogih primerih velika želja . Pri tem pa potreba ni njuno upravičena. Danes je pametni telefon v veliko primerih modni dodatek mnogih uporabnikov. To lahko hitro opazimo, če lastnika prosimo, da nam poišče določeno informacijo oziroma pametni telefon v praksi uporabi. V mnogih primerih so takšni uporabniki sposobni uporabiti nekaj osnovnih funkcij. Ki bi ji sicer lahko pridobili na razne druge bolj enostavne in dostopne načine.



 Takšni uporabniki se razlikujejo od oseb, katerim je pametni telefon dejansko koristen. Dejansko koristen je pametni telefon, ko vse njegove funkcije oziroma večino njih v praksi dnevno uporabljamo. To nam je lahko tudi vodilo nakupa. V ponudbi bomo po načelih takega nakupa izbrali pametni telefon, ki ima točno določene lastnosti. največkrat bomo dobro izbrali v primeru, ko imamo pametni telefon v uporabi dlje časa. Takrat ne bomo veliko oklevali, ampak izbrali lastnosti, katere dejansko potrebujemo. Prodajalcu bomo takoj našteli kaj potrebujemo. Veliko primerov na žalost ni takšnih. Kupuje se po znanjem videzu, barvi, obliki, blagovni znamki in podobnih lastnostih. Blagovna znamka je pogosto vodilo nakupa. Vendar velikokrat s tem presežemo svoje zmožnosti. Prestižne blagovne znamke koristjo osebam, ki si jih lahko privoščijo. To pomeni, da je njihov nakup pogojen z njihovim dejanskim statusom. Velko takih oseb tudi lahko tak telefon koristno izkoristi v času uporabe. Njegove aktivnosti na dnevni ravni so obsežne, raznolike in zahtevne. Dobro izpolnitev zahtev v tem primeru omogoča predvsem izdelek višjega kakovostnega razreda.

Kupci, ki presegajo svoje finančne in uporabne sposobnosti, pri tem največkrat ne upravičijo nakupa. Izkoristek vseh funkcij višjega cenovnega razreda je majhna, finančno pa jih lahko tak nakup obremeni. Zato je bolj modro kupiti sebi primeren telefon. Funkcije, ki jih bomo uporabili bodo ravno tako omogočene, finančno breme pa bo majhno. Glede na današnje potrebe je marsikateri pametni telefon stran vržen denar oziroma nepotreben nakup.

http://info.bigbang.si/telefonija/vse-o-pametnem-telefonu-huawei-p8

Ni komentarjev:

Objavite komentar