ponedeljek, 8. junij 2015

Indija, pestrost na vsakem koraku

Indija je svetovna prihodnost v marsikaterem pogledu. Svet, ki ga poznamo danes se bo v prihodnosti v marsičem spremenil. Že primer Kitajske je zelo zanimiv in kaže na možne spremembe. Indija ima podoben potencial, kot Kitajska. Vendar bo preteklo še nekaj časa, da bo do njegovega izkoristka dejansko prišlo. Indija nudi zato čudovito izkušnjo preteklosti, ki je kmalu ne bo moč videti in opaziti.



 Z razvojem se bo Indija spremenila. Stare navade in običaje bodo zamenjali sodobni. Indija je zato zanimiva za obisk. Od nekdaj je Indija bila zanimiva za razne obiskovalce. Današnja Indija je nastala pred skoraj sedmimi desetletji. Od takrat do danes so se zgodile mnoge spremembe. Danes velja za eno večjih gospodarstev sveta. Zelo pomembna lastnost je kupna moč. Velja za deželo, ki je na lestvici kupne moči, na četrtem mestu. Skupaj z reformami se hitro razvija. Danes velja za drugo najhitreje razvijajoče se gospodarstvo. Velik razvoj je posledica vsakdanjika, ki se spreminja preko mnogih zgledov iz bližnje ali daljne okolice. Za večji razvoj bo morala Indija rešiti še nekatere ovire. Predvsem je Indija zaznamovana z revščino, nedohranjenostjo in nepismenostjo. Vsekakor pa je zelo slikovita dežela. Turisti, ki željo izbrati deželo z veliko raznolikostjo, morajo vsekakor računati na Indijo. Dežela lahko ponudi pisano paleto pokrajin. Od visokih vrhov, do ravnic in tropske dežele. Kdor želi potovati, se predvsem ne sme ustrašiti izzivov.

Ti so posebno zahtevni v prometu. Nekateri se želijo izkusiti z indijskim vsakdanjikom prav na ta način. Izkušnja je vsekakor zanimiva. Na eni strani imamo vrvež okoli urbanih središč, izven njih pa gneča postopoma pojenja. Vsekakor pa je zanimiva izkušnja srečanja z vozniki, ki so se šele dodobra naučili sodobnega prometa. Na drugi strani je pokrajina, ki na praktično vsakem koraku jemlje vsakemu popotniku dih. Indija je turistično, gospodarsko, kulturno zanimiva dežela za vse obiskovalce.

Ni komentarjev:

Objavite komentar