sreda, 20. maj 2015

Maščobe v prehrani so opozorilo

Maščobe v prehrani mora zdrav človek jemati z veliko mero previdnosti. Predno zaužije maščobe v prehrani je dobro o njih vedeti vsaj osnovne značilnosti. Maščobe v prehrani so med seboj različne. Temu primerno imajo maščobe v prehrani različne učinke na zdravje človeka. Zanimajo nas predvsem koristne maščobe v prehrani. Koristne maščobe v prehrani imajo mnoge pozitivne učinke. Nekoristne maščobe v prehrani na drugi strani nimajo koristi.



Zato se jim velja izogibati ali pa se vsaj pozanimati o njih. Človek lahko informacije o dobri in koristni prehrani najde iz različnih virov. Dober vir informacij je lahko narava sama. Narava nudi človeku vse kar potrebuje. Težava je danes predvsem v dejstvu, da človek narave ne pozna dovolj. Oziroma se ne zaveda vsega, kar mu narava lahko ponudi. Živimo v urbanih naseljih, kjer se je stik z naravo v veliki meri že izgubil. Po pričakovanjih se bo ta stik še bolj izgubljal. Rešitev je v naravnem življenju oziroma življenju, ki je povezano z naravo. Naravno življenje še ne pomeni, da bi človek moral zapustiti udobje urbanega življenja, ter odšel živet v naravo. To pomeni predvsem, da se mora naučiti opazovati naravo. Opazovanje narave mu prinaša mnoge koristi, katre se niti ne zaveda. V sodobnem življenju je navajen, da mu je vse dostopno s pritiskom na gumb. Kar je seveda želja predvsem vseh, ki imajo od tega pritiska koristi.

Na drugi strani ima mnoge informacije v naravi. Sporočajo mu jih, živali, rastline, vremenski pojavi ter mnogo drugega. Potrebno je le opazovanje na daljši rok. Predvsem je potrebno kakovostno opazovanje. Z njim ima na dlani veliko koristnih napotkov. Na videz nemogoče, se zdijo nekateri pojavi oziroma aktivnosti v naravi. Živali lahko s svojim gibanjem in početjem napovedujejo vreme. Če se bomo naučili opazovanja dobimo boljšo vremensko napoved, kot nam jo nudi pritisk na gumb. Maščobe v prehrani so lahko koristne.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar