sobota, 13. april 2013

Kakšna so moderna okna in vrata?


Danes spadajo med moderna okna in vrata predvsem tista, ki so izdelana iz umetnih materialov in aluminija. Predvsem v zadnjem desetletju so bila zelo moderna okna in vrata tista, ki so bila izdelana iz PVC materiala, ki omogoča doseganje visoke energetske učinkovitosti. PVC material se je izkazal že sam po sebi kot slabo toplotno prevoden, kar ustvarja prekinitev toplotnega mosta in povečuje izolacijo, poleg tega pa so takšna okna in vrata omogočala tudi vgradnjo drugih kakovostnih izolacijskih mas.

Tudi aluminijaste različice lahko uvrstimo med moderna okna in vrata. Te se množično namešča predvsem v zadnjem času, saj je dizajn aluminijastih različic preprosto fantastičen. Aluminijasti materiali omogočajo nanos različnih vrst barv, ki so dostopne v vseh možnih odtenkih. Poleg tega pa je aluminij tudi izjemno prilagodljiv in fleksibilen material, zaradi česar lahko kombiniramo z njim tudi druge materiale. Moderna okna in vrata iz aluminija lahko kombinirajo ta material z lesom. To izpade predvsem estetsko na vhodnih vratih. Glavnina vrat je lahko izdelana iz aluminija, na določenih mestih pa se nahajajo leseni elementi.

Poleg doslej naštetih estetskih prvin, pa je za moderna okna in vrata pomembno, da zagotavljajo visoko vzdržnost in varnost. Kriminal se čedalje bolj širi tudi po naših krajih in pomembno je, da ljudje naredimo vse, da zaščitimo sebe in svoje premoženje. Zato morajo moderna okna in vrata vsebovati tudi vsaj nek minimalen varnostni mehanizem. Tista prava protivlomna vrata so sicer draga in težje dostopna, vendar tudi kakovostna moderna okna in vrata lahko ponujajo neko osnovno zaščito, ki je boljša od razmajanih starih lesenih oken in vrat.
Pripravil: http://www.mke.si/pvc-okna/

Ni komentarjev:

Objavite komentar