nedelja, 27. februar 2011

Kako lahko osvežite vašo spalnico in prihraniti denar?

Ste tudi vi eni tistih, ki jim je spalnica postala nekoliko dotrajana in je bi bila potrebna osvežitve ali zamenjave. Pri zamenjavi ni večjih težav, ker je danes v različnih pohištvenih centrih, resnično velika ponudba različnih stilov spalnic in celotnega spalniškega pohištva. Druga izbira je, da se prenove lotite sami, kjer potrebujete čas, nekaj ročne spretnosti in veliko dobre volje. Obstaja nekaj ključnih poudarkov na katere moramo biti pozorni pri obnavljanju pohištva. Ena izmed glavnih zadev je poznavanja lesa in njegovih lastnosti. Če je pohištvo narejeno iz OSB plošč pazite, da ne boste pregrobi do površine.

Vsako pohištvo je ranljivo

Najprej se lotimo odpraviti manjše napake na pohištvu, kot so razne udrtine, praske in oslabljeni spoji. Da obnovimo spalnico lahko uporabimo, poseben kit, ki je pripravljena iz moke in tekoče smole in se hitro suši. Tako lahko po 24 urah popravljeno površino že obdelujete normalno naprej. Novejša zadeva za popravilo pohištva je posebna pasta za popravilo poškodb na pohištvu. Na vsakem pohištvu tudi v spalnici se sčasoma pojavijo praske, ki jih pred lakiranjem ali barvanjem, najlažje odpravimo s posebnim voskom. Če boste pohištvo le lakirali in ne najdete pravega odtenka polnila izberite temnejši odtenek, ker bodo tako manj vidni popravki.

Odstranimo škodljivce

Ena največjih neprijetnosti so ličinke, ki se zaredijo pohištvo. Da boste odpravili poškodbe, ki so v spalnici, nastale zaradi ličink, najprej preverite, da ste odstranili vse ličinke tudi tiste, ki so se mogoče zaredile v samo lesno strukturo. Za odstranjevanje škodljivcev lahko uporabite različne preparate za zatiranje škodljivcev. Pri izbiri pazite, da ne uporabite sredstva, ki vsebuje močne kemikalije. Ne glede na sredstva pa bodite pozorni na to, da vsaj dva dni zračite spalnico. V primeru, da vas zanimajo nadaljnji napotki si preberite nadaljevanje objave.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar