nedelja, 27. februar 2011

Kako lahko osvežite vašo spalnico in posteljo ter prihraniti denar?

Vsako pohištvo naj bo to postelja, miza, omare ali kakšen drugi kos sčasoma postane nekoliko obrabljen. V različnih pohištvenih trgovcih lahko poiščete različne moderne ali stilske kose pohištva, ki bodo nadomestili obledelo pohištvo. Če pa ste eden izmet tistih srečnežev, ki ima pohištvo še iz časov, ko niso poznali OBS plošč in so le tega izdelovali bolj kvalitetno, je možno, da vašo posteljo ali celo spalnico obnovite že z manjšimi popravki. Predstavljajte si kakšna je lahko sprememba že samo takrat, ko spremenite le barvo pohištva in ročaje.

Pred barvanjem načrtujmo ...

Barvanje pohištva potrebuje tudi nekaj načrtovanja saj verjetno ne želite, da bi morali večkrat ponavljati eno in isto barvanje. Če se lotite prenove postelje, kar je eden lažjih delov pohištva za obnovo, potem je dobro vedeti nekaj koristnih napotkov. Prostor v katerem boste barvali naj bo segret na vsaj 18°C in naj ima dobro prezračevanje. Pred samim barvanjem je potrebno odstraniti prejšnjo barvo in popraviti morebitne nepravilnosti, ki so z leti nastale. Posteljo zbrusimo s smirkovim papirjem, tako, da pridemo do lesne osnove. Eno izmed glavnih orodij za odstranjevanje pretekle barve je tudi luž. Pred pričetkom barvanja si zagotovimo primeren čopič, ki nam bo omogočal optimalno nanašanje barve.

Pomembna je struktura lesa ...

Posteljo lahko pobarvamo na različne načine ali tako, da ohranimo naravno strukturo lesa ali pa tako, da to popolnoma skrijemo. Pri drugem primeru je potrebno, da uporabimo bolj goste barvne odtenke. Na koncu lahko preko barve les zaščitimo tudi z lakom, ki nam bo zagotavljal daljšo obstojnost tako barve postelje kot tudi same zaščite lesa proti mehanskim poškodbam in škodljivci. V primeru, da vaše pohištvo ne dopušča obnove je verjetno bolj smiselno kupiti novo pohištvo. Več informacij o zanimivih spalnicah in posteljah najdete tukaj.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar