petek, 4. december 2015

M velikost, velikostne lastnosti

M velikost pomeni optimalna mera izbranega predmeta nakupa. Načeloma je M velikost določena in velja v mnogih primerih za enako v vsakem primeru. Ustrezna velikost predmeta nakupa pomeni ustreznost in zadovoljstvo. Če je seveda osebi primerna M velikost ali katera koli druga osebno primerna velikostna oznaka. Ljudem M velikost pomeni vodilo pri nakupu, z njim praktično ne morejo zgrešiti. Iz prakse pa se naučimo, da M velikost ne pomeni vedno enako. Predmeti nakupa so od primera do primera različni, različni so nameni uporabe in podobno.



Namen uporabe je različen, če je M velikost samostojno uporabljen predmet nakupa, ali gre za M velikost predmeta nakupa, ki se bo uporabljal v kombinaciji z drugimi izdelki. Taka razhajanja so posebno pogosta, ko pogoji uporabe zahtevajo več izdelkov. To pomeni, da en sam izdelek ni dovolj, ampak ustreznosti zadovolji šele več izdelkov. S tem dobi točno določena velikost čisto svoj, drugačen pomen. Spremembe so najbolj pogoste pri različnih letnih časih, pri drugačnih namenih uporabe ter pri številnih drugih primerih. Svoje seveda dodamo posamezniki. Nekaterim ustreza mera, ki je natančno določena. Drugi pa imajo raje ohlapnejšo različico ali bolj utesnjeno različico. Ker je obleka ogledalo človeka, s tem dobimo tudi možnost poudarka točno določenih lastnosti. Na drugi strani pa optimalna, utesnjena ali ohlapna velikost prinaša tudi čisto drugačne lastnosti. V primerih, ko nam ustreza ohlapna velikost, utesnjena ni primerna.

Ter obratno. Ko nam ustreza utesnjena velikost, nam ohlapna ne ustrezna. Te lastnosti so prišle v veljavo predvsem v zadnjem času, ko smo dobili oblačila, ki imajo posebne tehnične lastnosti. Če jih želimo imeti, morajo biti optimalne osebi ter namenu uporabe. Pri tem pa je treba velikokrat pozabiti kar smo do sedaj vedeli o velikostih, ter se navaditi na novim lastnostim primerne optimalne velikosti. M velikost je lahko osnova za izbiro, kot optimalna mera ali pa kot referenca za izbiro drugih velikosti.

več

Ni komentarjev:

Objavite komentar