torek, 7. julij 2015

Varčevanje, investicija v prihodnost

Varčevanje je investicija prihodnosti . Prihodnost je neznanka. Vsekakor pa določene dogodke v prihodnosti lahko napovemo. Med drugim je lahko vsaki odrasli osebi jasno, da bo v prihodnosti potrebovala sredstva za preživljanje. Varčevanje omogoča sredstva , ki jih bo varčevalec lahko namenil za oblikovanje prihodnosti. Varčevalec lahko varčevanje oblikuje zase ali za druge osebe. Vsekakor pa varčevanje v veliki meri pogojujejo kakovost in druge lastnosti prihodnosti.



Bolj kot je varčevanje učinkovito, bolj je možno pričakovati večjo kakovost prihodnosti oziroma druge dobre lastnosti. varčevanje zato mnogi oblikujejo uspešno. Odraža se v več lastnostih. Dobro varčevanje je tisto, ki omogoča optimalno veliko sredstev, hkrati pa ne onemogoča kakovost življenja v času varčevanja. Mnogi počnejo napake, ker z namenom boljše prihodnosti, varčujejo na kakovosti vsakdanjika. Zato je potrebno nekaj razmisleka o pravilnosti varčevanja. Dobro varčevanje mora zadovoljiti kakovost tako sedanjika, kot tudi prihodnosti. V ta namen lahko varčevalec oblikuje razne prilagoditve. Te prilagoditve koristijo dobremu sedanjiku, kot tudi prihodnosti. V prihodnosti človek lahko načrtuje razne aktivnosti. V primeru varčevanja so te aktivnosti povezane z denarjem. Aktivnosti potrebujejo denarna sredstva za oblikovanje ciljev. Brez denarnih sredstev ti niso mogoči. Prihodnost je lažja na več načinov. Najmanj teža imajo premožni ljudje, ki imajo veliko sredstev. Vsekakor pa to še ne pomeni nujno kakovosti prihodnosti.

Več imetja pomeni več skrbi z imetjem. Racionalna velikost imetja je zelo različna, pogojena od osebe, ki jo poseduje. V veliki meri je racionalna velikost tista, ki jo je določena oseba sposobna kakovostno obvladovati. To pomeni, da je sposobna v vsakem trenutku doseči glede na dane možnosti največ. V nasprotnem primeru je lahko izgub več, kot je to racionalno. Na drugi strani lahko lastniki manjšega imetja imajo večjo kakovost. Predvsem zato, ker imajo dobro razmerje med imetjem, ustvarjenim in porabo. Varčevanje omogoča prihodnost za vse, ki se zavedajo aktualnosti dogodkov za prihodnost.

http://varcevalnica.alta.si/odlocevalec

Ni komentarjev:

Objavite komentar