nedelja, 10. maj 2015

Imunski sistem izboljšuje vadba

Imunski sistem v veliki meri izboljšuje telesna vadba . Telesna vadba je v veliki meri povratek k naravnemu načinu življenja. Naravni način življenja med drugim pomeni veliko gibanja. V času sodobnega življenja je tega na žalost veliko premalo. Vsak dan iščemo načine, kako bi si skrajšali poti, čas potovanja in podobno. Prevozna sredstva nam nudijo udobje, ki ga velikokrat odprtih rok sprejemamo. S tem slabšamo imunski sistem. Dobrodošlo bi bilo zavedanje, da bomo s spremenjenimi navadami lahko izboljšali imunski sistem.



Ukrepanje ni težavno, potrebno se je le otresti slabih navad, pa bo imunski sistem deloval bistveno bolje. Kako bolje je v veliki meri odvisno od nas. Imunski sistem lahko z vadbo krepimo na nekaj zelo praktičnih načinov. Pot v mesto po opravkih lahko namesto s prevoznim sredstvom odpravimo peš ali s kolesom. Pri tem imamo pozitivne učinkovine za imunski sistem, hkrati pa se lahko oskrbimo tudi s praktičnimi prihranki. V času, ko iščemo parkirno mesto za avto, lahko pot opravimo ali smo celo prej v mestu. Zelo pomembno pri tem je, da imunski sistem ne ogrozimo s samim kolesarjenjem. Samo kolesarjenje je posebej nevarno za imunski sistem ob večjih temperaturnih razlikah. V zimskem času je ta razlika predvsem med temperaturo okolice ter temperaturo v notranjih prostori. Tako gremo iz enega v drug notranji prostor, med tem pa kolesarimo. Kar pomeni, da smo v vmesnem času izpostavljeni nizkim temperaturam, mrazu, vetru, ozeblinam ter mnogim drugim negativnim vplivom.

Fizična kondicija bo lahko izboljšana, zavedati pa se moramo, da so lahko tudi negativne posledice enako velike. Zato se moramo pred njimi ustrezno zasititi. Podobno ukrepamo in razmišljamo tudi pri drugih oblikah telesne vadbe. Poleg zunanjih vplivov veliko pozornosti namenimo tudi pravilnosti izvedbe in kakovosti telesne vadbe. Imunski sistem lahko izboljšujemo z vadbo, pomembno je, da pri tem hkrati ne pridobivamo tudi negativnih lastnosti.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/pomembnost-zdravega-imunskega-sistema-pri-raku.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar