četrtek, 25. september 2014

Italija, smučarska odličnost

Italija je smučarska odličnost . Večini ljudem ob besedi Italija največkrat misli zbežijo stran od smučišč. Italija je geografsko različna dežela, tudi njena kultura in navade so nekaj posebnega.

 Predvsem na severnem delu ozemlja se Italija stika s smučarskimi sosednjimi deželami. Od Slovenije do Francije, ter Švice in Avstrije. V mnogih pogledi je Italija drugim deželam zgled, saj so njihove zmogljivosti pojem urejenosti smučarske infrastrukture. Italija lahko smučarjem ponudi smučarska doživetja v različnih okoljih, z različnimi značilnostmi. Mnogi Slovenci se v italijanska smučarska središča odpravljajo tradicionalno, v nekaterih primerih gre za organizirane skupine, ki si svoje smučarske izkušnje zagotovijo že veliko pred začetkom smučarske sezone.

K temu jih zagotovo vodijo pozitivne izkušnje iz preteklosti, predčasno zagotovljeno bivanje pa ima tudi druge ugodnosti. Mnogim, ki italijanska smučišča na tak način obiskujejo leto za letom, skupaj z znanjem jezika, povezuje odlična izkušnja bivanja z lokalnim prebivalstvom. Obiskovalci iz Slovenije se na tak način, v nekaj sto kilometrov oddaljenem smučišču počutijo praktično kot doma. Italija ima poleg tega nekaj smučišč tik ob meji s Slovenijo, kar je mnogim slovenskim smučarjem odlična destinacija za dnevno smuko. Odlična urejenost prog, dobra infrastruktura smučišča je v tem primeru povezana z dobro prometno povezavo sodobnih prometnic.

Omogočajo, da se sto in več kilometrov dolga oddaljenost od domačega praga premaga udobno, predvsem pa v razumnem času. Kakovostna smučišča , ki jih nudi Italija pa niso zanimiva zgolj zaradi dobrih povezav, urejeni smučišč in infrastrukture na smučišču. Poseben čas je ponudba vsega, kar smučar potrebuje poleg vijuganja po snežnih strminah. Gostinska in turistična ponudba je uglašena tradicionalno italijansko kulinariko in postrežbo gosta. Mnoge, ki italijanska smučišča obiskujejo pogosteje, kot smučišča sosednjih dežel, v veliki meri prav gostinska in turistična ponudba prepriča. Italijanska smučišča imajo svoj poseben čar. Italija je polna zanimivih in dobro urejenih smučišč, ki jih velja obiskati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar