petek, 25. februar 2011

Zakaj je talna podloga ključni del notranje opreme?

Ena izmed ključnih zadev, ki jo bo najprej pogledal strokovnjak za notranjo opremo so vsekakor tla in stene prostora. Ne samo, da je danes na voljo velika količina različnih talnih oblog, je ena glavnih lastnosti pri pravilni izbire barve in tipa talne obloge, njeno pravilno polaganje. Tla so del notranje opreme in prav tako, kot namenjate velik poudarek izbiri barve in njeni obliki je pomembno, da se zvedave, da je pomembno pravilno polaganje. Za polaganje gotovega parketa, ki je v večini primerov debel le 14 mm, moramo imeti popolnoma ravno podlago. Pred pričetkom dela moramo to preveriti s pomočjo letve.

Pripravimo si skico ...

Pred samim polaganje je potrebno, da določena mesta popravimo in vsekakor izmerimo prostor čim bolj natančno, tako, da bo kar se da malo ostankov. Tako kot skico notranje opreme si naredimo tudi skico oziroma načrt polaganja, za kar je dobro, da si vzamemo, kar nekaj časa, ker bomo s tem prihranili na času kasneje. Pred samim polaganjem estrihe zaščitimo s posebno folijo, ki varuje talno podlogo pred vlago, hkrati pa zagotavlja tudi ustrezno zvočno izolacijo, ker ustvarja dodatni sloj površine. Folijo pri stenah položite vsaj za 20 cm navzgor in vsi spoji se morajo prekrivati za vsaj 20 cm. Da boste zagotovili izjemne rezultate pri notranji opremi resnično ne smete izpuščati korakov.

Poskrbite za celostno podobo notranjosti ...

Pomembno, je da med steno in tlemi oziroma med prehodom v drug prostor zagotovite 15 mm dilatacijske razdalje, ki se jo zapolni z distančniki. Verjetno ne želite, da bi vaša celostna podoba notranje opreme trpela zaradi vihanja parketa. Da boste še dolgo občudovali vaš interier z užitkom si zagotovite, da  boste za parket tudi primerno skrbeli in tako vzdrževali kvaliteto in svežino notranje opreme še dolgo časa. Informacije vam lahko posredujejo tudi drugi strokovnjaki s področja notranje opreme.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar