ponedeljek, 19. marec 2018

Izpit za viličarja, cena za praktični in teoretični preizkus

Izpit za viličarja cena je koristna poklicna pridobitev. Poklic v sodobnem času spremljajo številne spremembe, izpit za viličarja je pogosto nuja, temu primerno upravičena je cena pridobljenega izpita. Viličar je industrijsko vozilo, ki je namenjeno transportu in dvigovanju različnih materialov.

Viličar je spremenil področje logistike


  • Področje logistike se je spremenilo od nastanka prvih prevoznih poti do današnjih dni. Zagotovo se bo področje logistike spreminjalo tudi v prihodnosti. Vse značilne karakteristike logistike se skozi čas niso spreminjale v osnovi, ampak predvsem v izvedbi. Danes poznamo bencinske servise za oskrbo motornih vozil, nekoč so v bližini furmanskih gostiln napajali tovorno živino. Osnova je ista, spremenila so se transportna sredstva in način njihovega oskrbovanja. 



  • Še ne dolgo tega izpit za viličarja ni bil zanimiv, danes je njegova cena ali vrednost bistveno večja. Viličarje so imela predvsem večja podjetja, ki so se specifično ukvarjala s področjem logistike ali so imeli logistiko v okviru svojih aktivnosti. Cena vedno večjih logističnih zahtev je tudi izpit za viličarja. Danes ima viličar praktično vsaka profesionalna aktivnost, kjer so pogosta dvigovanja težjih bremen. Pri tem ne gre nujno za vsakodnevno dvigovanje težjih bremen. 


 izpit za viličarja cena



  • Cena se je spremenila, postala je bolj dostopna, zato vedno več podjetji zahteva od zaposlenih ali kandidatov izpit za viličarja. Cena izobraževanja, s katerim se pridobi izpit za viličarja v odrasli dobi, je tudi trendom primerno dostopna. 



  • Samo izobraževanje obsega teoretični del, teoretični preizkus, praktični del in praktični preizkus. Teoretični del obsega predavanja s preizkusom iz vsebin varnost in zdravje pri delu z viličarjem, osnove pogonov vrste in opis motorjev, osnove elektrotehnike, trenja in mazanja, vzdrževanje ter hidravlika, opis in delovanje viličarjev. Sledijo teoretični preizkus, praktični del usposabljanja pod vodstvom izkušenih inštruktorjev ter praktični preizkus. Cena izobraževanja, s katerim se pridobi izpit za viličarja, se v končni fazi odrazi v potrdilu, s katerim se lahko v vsakem trenutku izkazuje strokovna usposobljenost za delo z viličarjem. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar